2022. február 13., vasárnap

Teljes káosz a honi „roma politikában”

Csőd, nyomozás és sunnyogás jellemzi egyes Roma Nemzetiségi Önkormányzatokat országos szinten.



Abházi József képviselő kezdeményezi a
felelősök elszámoltatását.






Hirdetés


Az új esztendő nem sok jót hozott a hazai cigányság számára. A lejtmenetet az ORŐ mindenkori leggyengébb vezetése és képviselői indították. Még február elején Agócs János által vezetett botrányos közgyűlés után nemzetiségi lista nélkül maradt az Országos Roma Önkormányzat. A több mint 12 órás tanácskozás után kiabálás és lökdösődésbe fulladt az Országos Roma Önkormányzat jelöltállító közgyűlése. Ide tartozó hír még hogy, 527 millió forintot követel vissza a belügy az Országos Roma Önkormányzattól.



Totális csőd és elképesztő tartozás Agócs János elnök vezette
Országos Roma Önkormányzatnál

 
Országos szinten a botrányok sora itt nem ért véget, s úgy tűnik mások is meg irigyelték Agócs János elnök és az ÖRŐ képviselőinek méltatlan viselkedését. A napokban a Békés megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetői vívtak egymással az egyik legnagyobb közősségi felületen szócsatát. A vádaskodásnak és széthúzásnak az adott alapot, hogy a korábbi elnök év elején lemondott, elnöki tisztségéről, mindezek után alakult ki a mai napig tartó anomália, és egyet nem értés.

Abházi József képviselő kezdeményezte a felelősök elszámoltatását.



De hogy kerek legyen a történet! A Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat is ég belülről. A FRÖ képviselője Abházi József szerint, ha az elmúlt két év integrációs politikája így néz ki, a Fővárosi Önkormányzatnak, akkor az teljes bukás és csőd. Ugyanis nyomozás és sunnyogás állapota jellemzi a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat mai regnálását. Abházi József feltette a kérdést, hól vannak a felelősök? Véleménye szerint Kerpel – Fronius Gábor átláthatóságért is felelős főpolgármester helyettes tétlenül nézi ahogy a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzaton belül maffia módszerekkel tüntetik el a kisebbség felzárkóztatására szánt összegeket. mint mondta, ha az elmúlt két év integrációs programja ez, akkor ez teljes bukás. Mindezek után Abházi szerint, hogy várhatja a baloldal, hogy a cigányság bízni fog bennük, ha ezeket az anomáliákat nem sikerül tisztázniuk. miközben az átláthatóságot hirdetik. Abházi József képviselő jelezte részéről az ügy nem lezárt. Jogi lépéseket fog kezdeményezni annak érdekében, hogy a felelősök végre el legyenek számoltatva.

Lakatos Gyula







Hirdetés