2021. október 7., csütörtök

Megyei Szakmai fórum Battonyán



2021. október 6. -án Battonyán Boros Csaba polgármester és az Országos Cselekvő Romák szervezésében megyei fórumra került sor. A program igen nagy érdeklődés mellett közel 160 fő hallgatta v égig. 20 település nemzeti önkormányzata és számos dél békési polgármester képviseltette magát.










Hirdetés

A fórumot  Erdős Norbert élelmiszerlánc felügyeletért felelős államtitkár mint a rendezvény fővédnöke nyitotta meg. A politikus szerint Békés megye mezőgazdasági ereje nagy potenciát rejt. Ugyanakkor véleménye szerint úgy lehet sikeres pártja politikai üzenete, ha a benne szereplők figyelnek egymásra egyben megértik, meghallgatják a felek problémáit.

Erdős Norbert  élelmiszerlánc felügyeletért felelős államtitkár mint a rendezvény fővédnöke.
Fotó: Lakatos Milán


Sztojka Attila roma kapcsolatokért  felelős kormánybiztos,  a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság (TEF) vezetője bemutatta a TEF munkáját és biztatta a közel száz hatvan megjelent vendéget, az együttműködésre és az értékteremtő kezdeményezések folytatására.

Sztojka Attila roma kapcsolatokért  felelős kormánybiztos
Fotó: Lakatos Milán


A fórum keretében Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár asszony a  felzárkózás szakpolitika jövőbeni terveiről beszélt. Pisont András  a Pisont István Alapítvány elnöke, ismertette a labdarúgás  közösségépítő jelentőségét társadalmunkban.

Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár
Fotó: Lakatos Milán

Boros Csaba Battonya város polgármestere kitért arra, hogy az egyéni érdekek fölé kell helyezni a közösségi érdekeket. Ilyen a partnerség. Az egyébként hiánypótló rendezvény jól szolgálta a több településről érkező nemzetiségi önkormányzatok vezetői illetve a polgármesterek kapcsolatainak erősítését.

Boros Csaba Battonya város polgármestere 


A program keretén belül jutalmazták meg Patkás Juliannát a Cselekvő Romák Békés megyei szervezetének koordinátorát, a közösségéért tett munkája elismeréseként. Valamint ünnepélyes keretek közt felkérték a Cselekvő Romák Országos szövetségének, országos szószólójának Vukoszályev Szlobodant.

Lakatos Gyula

 

 















Hirdetés