2022. június 6., hétfő

Rendhagyó sport nap Mezőberényben

2022. május utolsó hétvégéjén, Mezőberényben a nemzetiségi háznál tartotta idei rendhagyó sport napját a Mezőberényi Roma Nemzetiségi Önkormányzat.














Hirdetés

A május végére időzített sport nap jól illeszkedett a naptári évhez, annál is inkább, mert igen jó idő fogadta a kilátogató gyerek sereget. A programra érkező gyerekeket számos játékos program várta, melyet nagyon jó hangulatban töltöttek mindenki legnagyobb örömére. A sport napra kilátogató közel ötven gyermek, mindegyike megtalálta a számára érdekes játék elemet, foci, rajzolás, ügyességi versenyek sora várta őket.

Egyben rendhagyó volt, mert míg a gyerekek sportoltak és játszottak addig a Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetői egy lakossági fórumra invitálta a felnőtt korosztályt. A rögtönzött fórumra a közösségi házban került sor. Mindenki egyet értet abban, hogy szeretnék, ha fejlődne és előre haladna a Mezőberényi roma közösség. Számos szó eset a cigányság helyzetét javító élelmekről. Arról hogy ki - ki miben tud segíteni az előre haladás érdekében. A vezetőség felmérte, hogy a roma lakosságnak mire volna a legnagyobb szüksége Mezőberényben. A fórumon résztvevő többsége a gáz bevezetését látná a legfontosabbnak az utcájukban.

A program zárásaként mint egy jó házi gazdák a vezetőség, Horváth Róbert elnök, valamint ifj. Mezei Tibor elnök helyettes jóvoltából, mindenkit egy helyben készített babgulyással vendégelt meg, a megjelentek legnagyobb megelégedésére.   

Lakatos Gyula





Fotók: Ifj. Mezei Tibor




Hirdetés