2022. július 22., péntek

Rendhagyó labdarúgó kupa volt Békésen


Első labdarúgó kupa Békésen
Fotó: Serfecz Dávid
Nyolc csapat részvételével került megrendezésre a Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat első labdarúgó kupája az OCM tavaly átadott futballpályáján.









Hirdetés

2022-07-22.-én pénteken nyolc csapat részvételével került megrendezésre a Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat első labdarúgó kupája. A sportkedvelők számára immár folyamatosan teret adó létesítmény ezúttal is méltó helyszínnek bizonyult. A szervezők hívására számos sportszerető fiatal érkezett az eseményre akik csapataik győzelme mellett legalább akkora lelkesedéssel élték meg a futball kupa közösségépítő erejét is. Békésen évek óta meghatározó a sport jelentősége a roma társadalom közösségében is. Kálmán Tibor Békés város polgármestere különösen fontosnak tartja a sportoláshoz biztonságos jó minőségű teret tudjanak biztosítani a város lakói számára.  Egyben gratulált a csapatoknak, mindemellett biztatta a kilátogató ifjakat a biztonságos sportolás fontosságára. 

Kálmán Tibor Békés város polgármestere
Fotó: Serfecz Dávid 



Szabó Gábor Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke örömét fejezte ki a nyári nagy meleg ellenére kilátogató spot barátok számára. Megnyitó beszédében kitért a sport közösség kovácsoló erejére. S sport szerű magatartásra bíztatott minden csapatot. A kalóriavesztésről Mohácsi Gyuláné Cili gondoskodót, minden kilátogatót megvendégelt az általa főzött ízletes pörköltből.

Szabó Gábor Megnyitó beszédében kitért a sport közösség kovácsoló erejére. S sport szerű magatartásra biztatott minden csapatot.
Fotó: Serfecz Dávid


Ide tartózó hír még, hogy a torna elején ünnepélyes keretek közt kitűntették Horváth Sándor volt magyar bajnok labdarúgót, a sportágban elért erdményeiért. 

Horváth Sándor volt magyar bajnok labdarúgót díjazták.
Fotó: Serfecz Dávid


Horváth Sándor a Budapest Honvéd labdarúgójaként lett magyar bajnok. Edzője volt többek mellett Dr. Mezey György, Egervári Sándor mester edző, vagy Pásztor József is mások mellett. Játékos karrierje során megfordult a Honvéd mellett a Békéscsabában s számos nb csapatban töltött be meghatározó szerepet, játékos karrierje során több válogatott labdarúgóval is szerepelhetett egy csapatban. Az elismerő díjat a Békés megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat nevében Szabó Gábor elnök nyújtotta át a volt sportolónak.

L.Gy.



Hirdetés






















Fotók: Serfecz Dávid