2022. augusztus 17., szerda

Dagad a botrány az Országos Roma Önkormányzatnál

Agócs János elnök  
Forrás: Népszava
 A Belügyminisztérium nem utalta el az Országos   Roma Önkormányzatnak a harmadik negyedévre   járó  160 millió forintos támogatást, pedig annak   július 15-ig meg kellett volna érkeznie, írja a   Népszava. A lap megkeresésére a Pintér Sándor   vezette tárca elismerte: valóban csúszik a kifizetés,   és csak akkor történhet meg, ha a „korábban kiutalt támogatás felhasználására vonatkozó részbeszámolók elfogadásra kerülnek”.






Hirdetés




Szerintük az ORÖ a „beszámolóit hiányosan adta le, hiánypótlásra volt szükség. A hiánypótlásként benyújtott dokumentumok, illetve a támogatás jogszerű felhasználásának ellenőrzése jelenleg folyamatban van.”

A testület elnöke, Agócs János erről elmondta, hogy az említett hiánypótlásokat időben megküldték, legutóbb augusztus 10-én kértek tőlük egy számlát, amit még aznap prezentáltak. Reméli, hogy a Belügyminisztérium mihamarabb átutalja a pénzt, különben bajba kerülnek. Agócs figyelmeztetett

augusztus 20-ig be kell fizetniük a közüzemi számlákat és az alkalmazottak utáni járulékokat. Ha nem teszik, akkor köztartozást halmoznak fel, ebben az esetben pedig nem juthatnak hozzá az állami támogatáshoz.

Fizetésképtelené válhat az Agócs János elnök által vezetett Országos Roma Önkormányzat.
Forrás: Népszava



Az elnök szerint, ha nem érkezik meg a pénz, az Országos Roma Önkormányzat fizetésképtelenné válik.


Lapun megkereste a cikkel kapcsolatban Szabó Gábort a Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökét ki kérdésünkre elmondta: - Nem helyes, hogy ilyen anomáliákról számolnak be a híradások az Országos Roma Önkormányzattal kapcsolatban. ugyanakkor sokat mondó is egyben. A tisztán látás érdekében hasznos lenne ha egy közleményben tudatná Agócs a hazai cigánysággal a tényeket, akkor is ha rá és vezetésére nézve nem kedvező is az. Az általam vezet Békés Megyei Nemzetiségi Önkormányzat törvényszerűen és a tervezet szerint tevékenykedik itt a képviselő társaim s jó magam is minden hatályos jogszabályt betartunk munkánk során. Működésünk ezáltal törvényes,  ugyanakkor szomorú, hogy  ugyanez nem állapítható meg az Országos Roma Önkormányzat vezetéséről.

Lakatos Gyula




Hirdetés