2023. február 19., vasárnap

A cigány ügy Bermudája

Kinél a felzárkózási összeg
A Lungo Drommal és Farkas Flóriánnal kapcsolatban mindig azt feszegetik, hogy a felzárkóztatás óriási összegét a cigányok lopták el. Legalábbis a többségi társadalom tudatában ez van kommunikálva. 






Hirdetés


Egyes politikai platformok a kommunikációjuk fő zászlajára tűzte, hogy tudassa! Sok pénzbe került hazánknak a cigányság integrációja. Magyarország uniós csatlakozása óta hazánkba irgalmatlan sok milliárd érkezet a hátrányos helyzetű többségében roma származású emberek felzárkóztatására. Ma már tényként kezelhetjük, hogy ennek a töredéke sem jutott el a célcsoportokhoz. Ennek tudatában ma Magyarországon a hazai cigányság a társadalom csúcsát kéne, hogy képeze. Az irgalmatlan sok milliárdnak és a benne rejlő programok, oktatásoknak köszönhetően. A való életben persze ma már tudjuk, hogy mindez a sok- sok, milliárd költségvetési, párt finanszírozási politikai egyesületek támogatására, vagy kampány célokra, de előfordult, hogy zsebekben landoltak. Közben a szomorú igazság, hogy a magyar politikai elit benne egyes roma vezetőkkel az élen felhasználták és kihasználták ezen, népcsoportot a saját anyagi helyzetük növekedése érdekében.

Nem értük! sokkal inkább a rájuk bízott hazai cigányságból éltek Agócs vezette Országos Roma Önkormányzat képviselői.
(fotó: origo) 


De a rendszerváltás óta eltelt időben nem kell hozzá közgazdász diploma, hogy kiszámoljuk a felső roma vezetők javadalmazása pár százmillió. Elenyésző ahhoz az összeghez, sok – sok, milliárdhoz képest, ami az unióból érkezet a roma ügyet szolgálni.

A konklúzió: eltűntek az irgalmatlanul magas összegek, mielőtt leértek volna a roma közöségekhez. A nagy politika busásan, egyes kisebbségi vezetők szerényebben, de jól dúskáltak a „programokból” kizárólag anyagi vonatkozásban. Hisz tudjuk a roma politika egy feneketlen kút! Nem lehet nyomon követni mennyi pénz ment valójában a hazai cigányságra,  mert sok esetben ép a roma kisebbségi vezetők asszisztáltak mondhatjuk legitimálták a nyomtalan programok pénzek útját egy-egy közmunkáért cserében.

Lakatos Gyula

 



Hirdetés