2023. szeptember 14., csütörtök

Gyermekek a figyelem középpontjában

Fotón:
Sztojka Attila Kormánybiztos
Sikerrel zárult EFOP-1.4.1-15 „Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása” elnevezésű kiemelt projekt. A 31 járási gyerekesély programnak szakmai és módszertani támogatást nyújtó projekt zárókonferenciáját tartotta meg szerdán a konzorciumot vezető Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság, partnereivel, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülettel, és a MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjával.






Hirdetés



A rendezvényen megjelenteket köszöntötte Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, Daróczi János, a TEF főigazgatója, és Boda Zsolt, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának főigazgatója
Daróczi János kiemelte, hogy a Biztos Kezdet Gyerekházak tevékenységét rendkívül fontosnak tartja, mind a gyerekek, mind a szüleik, mind az ország jövője szempontjából. A gyerekek korai fejlesztésének a fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, hiszen a problémák korai felismerésével és megoldásával, a későbbi hátrányok, az óvodai, és iskolai kudarcok is megelőzhetők. Minden befektetés, amivel a gyermekek fejlődését támogatjuk, sokszorosan megtérül a jövőben.

A Biztos Kezdet Gyerekházak tevékenységét rendkívül fontosnak tartják.



Az „Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása” projekt 2016 áprilisában indult, fő célkitűzése a gyermekszegénység visszaszorítása, és megelőzése volt, továbbá a hátrányos helyzetű gyermekek esélyeinek növelését célzó helyi és térségi programok, illetve a Biztos Kezdet Gyerekházak szakmai és módszertani támogatása.

Forrás: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság




Hirdetés