2023. szeptember 19., kedd

A roma ügy margójára!

A cél, hogy munka alapon önálló
felelős állampolgárok legyenek.

 Sztojka Attila kormánybiztos vezetése       abban érdekelt, a baloldal elhibázott roma      politikájával szemben, hogy munka alapon     önálló felelős állampolgárai legyen a   Magyar Nemzet egészének a hazai    cigányság.












Hirdetés

Sztojka Attila kormány biztos nemrégiben minden jogalappal kritizálta Varga cigány ellenes alapokon nyugvó politizálását. Varga a jobbik színeiben jutott politikai szerep vállaláshoz. Mikor már elég nyomást gyakorolt rá saját közösége jobbikos kapcsolata véget. Majd felvállalhatatlan teher lett számára a Jobbik. Nos rögvest balra  fordult és a kisebbik rossz politikai formációt választotta a baloldalon, ugyanis átigazolt a szem kilövető Gyurcsány vezette pártba. Ezzel a manőverrel is igazolta, nem a roma társadalom hanem a saját politikai érdeke a fontos Varga számára. 

Sztojka Attila kormánybiztos élesen kritizálta a roma ellenes politizálást.


Nekünk, roma embereknek felvállalhatatlan a jobbik politikája. Ennek több alkalommal is hangot adott Sztojka Attila kormány biztos. De Sztojka szerint a baloldali összefogás politika is élesen elkülönül a hazai roma politika érdekektől. Sztojka Attila élesen tű pontosan megmondta a baloldal roma politikája a kiszolgáltatottság fenntartásának megőrzésének alappillérén nyugszik. Ugyanakkor a Sztojka Attila vezette roma ügy abban gondolkodik és érdekelt, hogy önállóan, felelőségteljesen gondolkodó és dolgozó roma vezetői legyenek a hazai roma közösségnek. Munka alapokon, roma szakemberek bevonása mellett.

Mindez az elmúlt harminc év adósága is egyben, a roma társadalom számára. Szakmai emberek dolgozzanak a szakmai helyeken s ne a baráti körök diszponáljanak négyéves ciklusokon keresztül. Nem mérhető, munkának nem nevezhető teljesítmények mellett.

A kormány biztos Sztojka Attila végül véleményét fejtette ki, ezen intézkedési folyamatokat követően leszünk mi roma emberek szakmailag, önálló felelős állampolgárai a Magyar Nemzetnek.

Lakatos Gyula



Hirdetés