2023. szeptember 24., vasárnap

Megbízó levelet kaptak

Megbízó levelet kaptak
Fotó: Cikösz
Nógrád vármegyében a hétvégén, rendhagyó kereteken keresztül került sor több mint száz a Cigány Közösségek Szövetségébe tartozó koordinátor megbízó levelének átnyújtására.














Hirdetés



2023. szeptember 23.-án Nógrád vármegyében Csitár község adott otthont több mint száz koordinátor megbízó levelének átnyújtására. A rendhagyó rendezvényen a Cigány Közösségek Szövetsége vezetőségén kívül több száz meghívott szimpatizáns vett részt.

Sztojka Attila óva intett minden jelenlevőt, hogy ez a kinevezés nem pozíciót, hanem felhatalmazást ad munkavégzést illetően.
Fotó: Cikösz



Mint megtudtuk rendhagyó volt ez a Cikösz szervezet életében, hisz ez alkalom jó lehetőséget kínált, hogy a szervezet megünnepelje egyéves fennállását. A grémium életében történelmi jelentőséggel bíró napon Csitár községében mindazáltal ünnepélyes keretek közt közel száz koordinátor vette át megbízó levelét. Sztojka Attila a szervezet vezetősége nevében megköszönve az egybe gyűltek bizalmát arra kérte a kinevezte koordinátorokat, hogy igyekeznek kompetenciájuknak megfelelően képviselni adott közösségüket. Fontos mérföldkőként említette csak úgy a Cikösz, mint a kinevezett koordinátorok életében a mai ünnepélyes napot. De óva intett minden jelenlevőt, hogy ez a kinevezés nem pozíciót, hanem felhatalmazást ad munkavégzést illetően, másfelől elkötelezettséget a roma társadalom irányában. Azt kapták feladatul, hogy a Magyarországi cigányság szakmai alapú, hiteles képviseletét szervezzék meg. Céljuk, hogy hogy nemzetiségi önkormányzatokkal partnerséget építsenek. Sztojka Attila elmondta továbbá, hogy nem célja szembe állítani az embereket, hanem egymás mellett, és nem valakik ellen küzdünk, hanem valamiért. Ez teszi valódi roma közösségé a Ciköszt.

A finom desszertet mindenki jóízűen fogyaszthatta egy kötetlen beszélgetés mellett.
Fotó: Cikösz


Majd örömét fejezte ki, hogy szerves tagja lehet egy olyan közösségnek (Cikösz) amely megreformálja a roma közéletet. A cigány képviselőkkel kapcsolatos rossz sztereotípiák helyrehozását, egyben igazi érdek-képviseletet szeretne a Magyarországi roma közösség számára. Külön köszönetet mondott Becsó Zsolt országgyűlési képviselő társának, hogy megtisztelte jelenlétével a rendhagyó rendezvényt. Sztojka Attila záró beszéde után Patkás Jullianna ünnepélyes keretek közt megszegte az ünnepi tortát. A finom desszertet mindenki jóízűen fogyaszthatta egy kötetlen beszélgetés mellett.

Lakatos Gyula






Fotók: Cikösz








Hirdetés