2023. december 6., szerda

Kulcs a minőségi élethez

Több, mint 10 évvel ezelőtt született meg az a gondolat, hogy a felzárkózáspolitika az emberek lakhatási helyzetén túlmenően “többet” és “nagyobbat” kell, hogy adjon!












Így, amikor 2016-ban elindult a “Felzárkózási együttműködések támogatása” uniós projekt, már tudtuk, hogy minden erővel és eszközzel arra kell törekednünk, hogy az egyén képessé váljon arra, hogy saját élethelyzetén változtasson. A projekt több, mint 7 éve alatt az elhivatottság közös volt bennünk és a települések vezetőiben: azt akartuk elérni, hogy azt a bizonyos „kulcsot” ne csak a lakáshoz adjuk majd át, hanem a minőségi élethez is.


Sztojka Attila, azt akartuk elérni, hogy azt a bizonyos „kulcsot” ne csak a lakáshoz adjuk majd át, hanem a minőségi élethez is.



A sikereink közösek: 95 településen valósult meg a program, 110 szegregátumot ért el. 3000 családot vontunk be az esélynövelő programokba1500 szociális munkást és szakmai megvalósítót képeztünk ki, 55 roma női civil szervezet alakult, 10 000 egyéni fejlesztési terv készült, 274 szakmai „jó gyakorlat” született a „Felzárkózási együttműködések támogatása” projekt időszaka alatt, amit ma ünnepélyes keretek közt zártunk le. Mindezt Sztojka Attila kormánybiztos nyilatkozta lapunknak. Majd végül köszönetet mondott minden kollégájának és minden partnerének. A záró mondata a töretlen hitről és a nagy tenni akarásról szólt a jövőnek.
L.Gy.