2012. november 15., csütörtök

Misszió a hátrányos helyzetűekért a Dabasi kistérségben

Durkó Albert a misszió vezetője
A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió 33 292 378 forint uniós támogatást nyert a „A családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A projekt bemutatórendezvényére a Dabasi kistérségben november 9-én került sor az inárcsi Zrumeczky Dezső Művelődési Házban, ahol a helyi és a környező települések intézményei képviseltették magukat.

A támogatást a szervezet olyan programok megvalósítására fordítja, amely a Dabasi kistérségben élő hátrányos helyzetűek munkaerőpiacra visszakerülését segíti, a családi közösségek megerősítését, a fiatalok személyiségfejlődését támogatja.
Az országos hálózattal rendelkező Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió a dabasi kistérség három településén valósítja meg „A misszió a hátrányos helyzetűekért” című projektjét, 2012.szeptember 1. és 2013.október 31. között. A projekt az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program TÁMOP-5.5.1/B-11/1-2012-0045 jelű pályázat keretében nyert támogatást.

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió 33 292 378 forint uniós támogatást nyert a „A családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése” című pályázati kiíráson

 A program célja a Dabasi kistérségben élő fiatalok, hátrányos helyzetű családok munkaerőpiacra kerülésének segítése, a családi közösségek megerősítése, a fiatalok személyiségfejlődésének támogatása, komplex, innovatív szolgáltatások által. A hátrányos helyzetűek számára szervezett képzések és tréningek segítségével a bevont személyek esélye nő a munkaerőpiacon, az elhelyezkedés pedig majd lehetővé teszi számukra és családjuk számára a hátrányos helyzetből történő kikerülést.

Kis István a FÉK program vezetője

Ugyanakkor mai felgyorsult világunkban óriási problémát jelent a családokban a gyermekek életre való nevelése, az erkölcsiesség megtanításának hiánya. Ennek érdekében indult el dabasi, inárcsi és örkényi középiskolások körében a Fiatalok az Élet Küszöbén, önismeret fejlesztő program. A FÉK program és FÉK klubok szervezett találkozásain a fiatalok közelebb kerülhetnek egymáshoz, közvetve és közvetlenül fejlesztett önismeretük révén önértékelésük biztosabbá válhat.


Forrás: remenyhir.hu