2013. augusztus 28., szerda

„Zene nélkül, mit érek én…”

Ifj. Varga Tivadar
Fotó: Melczer Zsolt
Kisgyermekkora óta az a vágya, hogy zeneművész legyen Varga Tivadar. A tehetséges jazz-zongorista növendék a zeneművészeti egyetem diákjaként jó úton jár a hazai és talán a világhírnév felé.












Hirdetés


A békési Varga Tivadar már hétéves korában jó barátságot ápolt a billentyűs hangszerekkel. Eleinte édesapjától tanult, aki maga is zenész, majd beíratták zeneiskolába, ahol Fejesné Zsuzsa tanárnő tanította és képezte a technikai tudását Tivadarnak. 14 éves korában került Békéscsabára Zsigmond Zoltán tanár úrhoz, aki nem csak zongorára, hanem emberségre is tanította Tivadart. Zsigmond tanár úrra máig élete meghatározó személyiségeként emlékezik.

ifj. Varga Tivadar a jövőben szeretne saját zenekart szervezni
Fotó: Melczer Zsolt


Békéscsabáról a fővárosba vitt az útja, az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol 17 éves korától Kosz Szilveszternél a jazz zongorázás alapjait tanulhatta. Mindeközben bekerült a Snétberger Táborba, ahol mások mellett Szakcsi Lakatos Béla, Oláh Tzumo Árpád és Rozsnyói Péter foglalkozott vele. Tivadar tehetsége kiugró, ennek bizonyítéka, hogy elsőre felvették a Liszt Ferencz Zeneművészeti Egyetemre, ahol mindössze tíz jazz-zongorista nyer felvételt évente. Az egyetemen a világ egyik legelismertebb jazz-zongoristáitól tanulhat, de tanára még többek között László Attila gitárművész is. A jazz tanszakigazgatója Binder Károly személye is garancia a minőségre.
Varga Tivadar szeretne a jövőben saját zenekart megszervezni, és persze minél több tapasztalatot szerezni a fellépéseken.
Lakatos Gyula


ifj. Varga Tivadar fellépés közben





Hirdetés





Hirdetés