2014. január 28., kedd

A Más-Kép Egyesület és a Szilágyi család segített a beteg kisfiún

A Balogh család, középen Danika
- Fotó: Vári László


Jobb adni, mint kapni – ez az elv vezette a békési Más-Kép Egyesület vezetőségét, amikor január 24-én megajándékoztak egy 12 éves beteg fiút.
Hirdetés

Czinanó Tihamér az egyesület elnökhelyettese szomorúan közölte, hogy hosszú betegség után elhunyt Szilágyi Pista bácsi, közös jó barátjuk. Később a családtagok igen nemes gesztussal keresték meg őket és felajánlották Pista bácsi elektromos rokkantkocsiját, hogy az egyesület a megfelelő helyre juttassa el.
A 12 éves békési Balogh Danika tavaly október elején került a szegedi klinikára, ahol Guillain – Barré Syndromét, egy súlyos és igen lassú felépüléssel járó betegséget állapítottak meg nála. Danika gerinctől lefele nem tudja mozgatni a végtagjait.

Jobb adni, mint kapni – ez az elv vezette a békési Más-Kép Egyesület vezetőségét
- Fotó: Vári László

- Dani november 11-e óta már itthon erősödik, és önállóbb mozgásában, felépülésében hasznos lehet a Szilágyi család által felajánlott elektromos rokkantkocsi – mondta el a Kira Vendéglőben tartott rendezvényen Farkas Mihály, a Más-Kép Egyesület elnöke.

A program során Vári Lászlóné, a Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola intézményegység-vezetője ajándékkosarat nyújtott át a Daninak, akit korábbi diáktársai műsorral köszöntöttek.

- Balogh Tibor, az apuka köszönetét fejezte ki a Szilágyi család és a Más-Kép Egyesület nemes gesztusáért. Lakatos Gyula











Fotók: Vári László