2014. január 28., kedd

Film Klub - Szeretetnepper

Surman László lelkész, moderátoraként
elemezte a látottakat

- Fotó: D. Nagy Nóra MPE OCM
Az önzetlen szeretetet mutatja be az a film, melyet január 20-án lehetett megtekinteni a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziója szervezésében a Csillagház – Reményhír házban.










Hirdetés

A Filmklubban a Szeretetnepper című alkotást vetítették, amely egy roma ikerpár történetét dolgozta fel. A történet szerint az intézetben nevelkedett testvérpár eltávolodik egymástól, miután egyiküket beszippantja a helyi alvilág. A „Kis Corleone” egyre agresszívabban tör hatalomra, és minden eszközt megragad, hogy ő legyen a kerület ura, belülről azonban magány és félelem emészti, amit további rémtettekkel kompenzál. Fivére eközben a helyi utcagyerekek körében végzett eredményes munkájával szerez hírnevet magának, és a családalapításon töri a fejét. Egy éjszaka azonban a két testvért a véletlen tragikus körülmények között sodorja egymáshoz: Kis Corleone lelkén két gyilkosság szárad, és nyomában vannak a rendőrök. Testvérének pedig egy pillanat alatt kell döntést hoznia...

A film bemutatja a felemelkedés és a lecsúszás útvesztőit
- Fotó:D. Nagy Nóra MPE OCM

A film bemutatja a felemelkedés és a lecsúszás útvesztőit, sorsok mélységeit és magasságait.
Surman László cigány lelkész az est moderátoraként elemezte a látottakat:

- A film egyik fő üzenete mindannyiunk számára, hogyan lehet kitörni abból a helyzetből, ahova születünk. Sorsunkat magunk alakítjuk, és mi magunk döntjük el, milyen lesz az életünk, kihez fordulunk és kit hívunk segítségül.

A program végén a jelenlevők, mintegy 50 személy kötetlenül beszélték meg a látottakat és hallottakat. 
A rendezvényt a „Remény – Híd” Békésen élő hátrányos csoportok felzárkóztatása című projekt részeként szervezték meg.
Lakatos Gyula

Hirdetés















Fotók: D. Nagy Nóra MPE OCM