2014. február 24., hétfő

Közéleti szereplőket kérdeztünk


Megkérdeztük
Mi a véleményük a választásról?
Békésen élő közszereplőket kérdeztünk meg az április 6.-i választásról.





Hirdetés


Antóni Gyula
Antóni Gyula, a Te Érted Egyesület elnöke:
- A kisebbségi választás rendszerével ugyan nem értek egyet, nem tetszik számomra a pártlistából való kizárás abban az esetben, ha valaki kisebbséginek regisztrálja magát. Viszont szeretném, hogy a radikális pártok, mint például a Jobbik kiszorulna a magyar politikai elitből. Ezt a Fidesz tudja garantálni. Az irány, amit mutatnak, véleményem szerint is jó. Bár nem minden cselekedetükkel értek egyet, mégis a kormányon maradásukat várom az áprilisi választáson.



Czinanó Tihamér
Czinanó Tihamér, BRNÖ elnök helyettese:
- Jómagam különösebb változást nem várok. Úgy ítélem meg, hogy a cigányságnak az lesz a jó, ha marad a Fidesz-kormány. Ebben az esetben lesz egy gyenge ellenzék a baloldal személyében. Ha a baloldali pártösszefogás nyerni tudna, lenne egy nagyon erős ellenzékük, a Fidesz, és kérdés, hogy a csalódott szavazók hova sodródnának. Talán éppen a radikális pártok felé. Maradjon a Fidesz, egyben az így megteremtett rend is!







Budai János
Budai János, Lungo Drom békési szervezet elnöke:
A Fidesz már bizonyított, csökkentették a rezsit, munkahelyeket teremtettek, kibővítették a közmunkaprogramot. A baloldali összefogás, élen az MSZP-vel, nyolc évig folyamatosan hazudott, az államháztartásból folyamatosan tolták ki a forint milliárdokat a holdudvaruk részére. Így egész Magyarországot, és benne a hazai cigányságot is megkárosították, eladósították. Hogy mennyire jól dolgozik a Fidesz-Lungo Drom szövetség az is bizonyítja, hogy a korábbi MSZP- s roma képviselők a Fidesz-Lungo Drom székekbe vágyódnak befészkelődni. Sokszor már elvtelenül váltanának a túlélésük, megélhetésük reményében a választásokon esélyes párthoz. 
Lakatos Gyula


Hirdetés