2014. július 9., szerda

Élet a Csillagpontban Békésen

Élet a Csillagpontban Békésen
-Fotó: Mucsi Gyöngyvér Emese





Február óta várja tárt kapukkal az érdeklődőket Békésen a „Remény-Híd” – Békésen élő hátrányos csoportok felzárkóztatása című projekt keretében felújított Csillag Szolgáltatópont. Az MPE Országos Cigánymisszió közösségi háza a Soványhát u. 11. szám alatt található.



Hirdetés



A Reményh-Híd elnevezésű projekt megvalósítóinak – Békés Város Önkormányzata, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió, a Reményhír Alapítvány, valamint a Türr István Képző és Kutató Intézet – közös célja, hogy a projekt híd szerepét töltse be a kisebbségi és a többségi társadalom között. A Szolgáltatópont működésének célja, hogy a programokon résztvevő, a segítő és információs szolgáltatásokat igénybe vevő személyek erkölcsi, érzelmi és szociális képességei, társas kapcsolataik fejlesztésén túl jól érezzék magukat mások társaságában.
- Budai Olivér közösségi programszervező elmondta, hogy az események színes kavalkádja idevonzza az itt élőket. Ezúton is bátorítom a békési romákat az aktív részvételre, a szolgáltatások igénybevételére. Öröm azt tapasztalni, hogy szervezett programokon kívül is népszerű a Szolgáltatópont.



- Fotó: Mucsi Gyöngyvér Emese
A Csillagpontot előszeretettel látogatják nap mint nap. Leginkább gyerekek töltenek itt hasznosan naponta több órát. Az érdeklődők teljes széltében-hosszában belakják a szépen felújított ingatlant. Számos szabadidős program kelt életre a ház adottságainak köszönhetően, mint a szabadtéri játékok, tévénézés, számítógépes játékok, készségfejlesztő és társasjátékok. Ugyanakkor klubok is alakultak, ahova rendszeresen járnak újabb és újabb érdeklődők.
A környék lakosai szerint, mindenki nyertese a Csillagpontnak. Az, aki látogatja azért, mert egy szép környezetben tölti a szabadidejét, s az a szülő is megnyugodhat, aki a Szolgáltatópontba elengedi gyermekét, hiszen felügyelet mellett tudhatja őt.


- Fotó: Mucsi Gyöngyvér Emese
A ház meghatározott nyitvatartási renddel áll rendelkezésre. Hétfőtől péntekig, 10-12 óráig, valamint 14-18 óráig nyújt változatos programokat, kikapcsolódási lehetőséget a látogatók számára. A Csillagpont működését a nyári időszakban önkéntesek segítik, mint kreatív foglalkozások, megtartása, gyermekfelügyelet épületben, udvaron egyaránt, valamint a Szolgáltatóház tisztán tartása, biztosítva ezzel a biztonságos, kellemes környezetet.
A Csillagpont egy lehetőségekkel teli közösségi ház, amely szeretettel vár minden érdeklődőt.  Lakatos Gyula









Hirdetés





Élet a Csillagpontban Békésen
- Fotó: Mucsi Gyöngyvér Emese






Hirdetés