2019. július 25., csütörtök

Egyre többen csatlakoznak a FIROSZ szervezetéhez


            Békés megyében Ásós Tibort kérték fel a
                Békés Megyei FIROSZ alelnökének.
Békés megyében Ásós Tibort kérték fel a Békés Megyei FIROSZ alelnökének. Ásós Tibor komoly vezetői tapasztalatát jól tudja majd kamatoztatni a szervezet. Tibor többek mellett egy ciklus erejéig a Békési önkormányzat rendvédelmi bizottságának elnöke is volt, több éven keresztül vezette a kisebbségi önkormányzatot számos program és pályázat fűződik munkásságához.













A Farkas László országos elnök által vezetett Fiatal Romák Országos Szövetsége,(FIROSZ) 2019.július 23.-án Békésen Ásós Tibort kérte fel a FIROSZ megyei roma nemzetiségi önkormányzat alelnökének. 


A hivatalos megbízó levelet Horváth Sándorné a szervezet megyei elnöke nyújtotta át a politikusnak.  A képviselő asszony, kérdésünkre elmondta, hogy csak úgy országosan, mint megyei szinten rohamosan nőnek az alapszervezeteik. Békés megyében a Firosznak már 22 településen van alapszervezete.  Majd hangsúlyozta mindez nem csak papír alapon és csak választásra kívánták létrehozni.  Soha nem látott összefogást tapasztal a megyei településeket járva. A cigányság többsége azért csatlakozik az immár harminc éve létező szervezethez, mert csalódtak a korábbi vezetésekben. Nem ígéretekre, vagy kávé pénzre van szüksége a cigányságnak. Munkára és az érte járó tisztességes bére, mondta zárásul Horváth Sándorné elnök asszony.

A hivatalos megbízó levelet Horváth Sándorné képviselő asszony nyújtotta át Ásós Tibornak.
Fotó: Lakatos Gyula

Ásós Tibor a megyei alelnök kiemelte, hogy a FIROSZ kormánypárti roma szervezet, a FIROSZ hoz csatlakozó hazai cigányságnak valódi érdek-képviseletre és politikai szervezetre van szüksége. A különbséget a másik kormánypárti párt a Lungo Drom és a Firosz közt abban látja, hogy a Lungo Drom most a választásokra járja a településeket, míg a FIROSZT a hazai cigányság keresi. Véleménye szerint a Lungo Drom, ha képviselte volna a romákat most nem kéne kampányolni. Elég volna az elvégzett munkát igazolni, de mint tudjuk botrány követett botrány a Lungo Dromnál. Befulladt az „ÚT a munkához” program, nem tudnak elszámolni a pénzekkel rendőrségi feljelentések sora van a Lungo Drom mögött és előtt. Hűtlenül kezelték az Országos Roma Önkormányzat vagyonát egyben hűtlenek voltak a hazai cigánysághoz is. Ásós Tibor nem ilyen jövőképet szeretne kiépíteni és nem ilyen megyei vezetést kívánna a cigányság számára.  A FIROSZ Békés megyében egy olyan integrációs hálózatot fog létrehozni, amely a cigány önkormányzatoknak a pályázati menedzsmentjét fogja koordinálni. Mindez olyan szakmai segítséget fog nyújtani, hogy a kistelepülésekre valóban eljuthatnak majd a felzárkózásra szánt pénzek, benne a hétköznapi cigány emberekhez.
Valós szervezetek valós átlátható munkával, ez lesz a fő mottója a munkánknak hangoztatta Ásós Tibor alelnök jelölt.
Lakatos Gyula







Hirdetés