2019. szeptember 16., hétfő

Roma nap Békésen

Roma Nap Békésen

2019.09.14.-én szombaton ”Párizs” helyi cigány telepen, Roma napot tartott a Békési Roma Kisebbségi Önkormányzat.  A program keretén belül közel 50 bográcsban főztek. Számos helyi zenész gondoskodott a jó hangulatról és húzták a talp alá valót késő estig.















Hirdetés

 A program azért került erre a szeptember eleji időpontra, mert a városban nem rég ért véget egy nagyobb rendezvény. A szervező Nemzeti Kisebbségi Önkormányzat pedig nem szerette volna keresztezni a város programját, tájékoztatott Ásós Tibor elnök. Ugyanakkor mint érdekesség elmondta több Békés városát vezető illetve vezetni szándékozó személy felé is nyitottak, illetve kapott meghívást. Viszont a programra csak Földesi Mihály Független polgármester jelölt és Mészáros Sándor képviselő jelölt tette tiszteletét. 

A fotón id. Farkas László a Fiatal Romák Országos Szövetségének alapítója, Földesi Mihály Békés város Független polgármester jelöltje és a Békési Firosz tagjai.


Mindez azért sokat előre vetít a későbbi helyzetünkre, hangoztatta a kint lévő többség. A rendezvényen tiszteletét tette többek mellett id. Farkas László a Fiatal Romák Országos Szövetségének alapító tagja is. S ha már eljött egy igen erős buzdító beszédet is hallhattak a programra kilátogatók. Egyben röviden tájékoztatta a jelenlevőket a mai országos cigány helyzetről, a későbbiekben bemutatta szervezetüket a Firoszt mely fia Farkas László elnök vezetése mellett  óriási léptekkel halad, hogy ledöntse az elmúlt 30 év rossz roma politikáját. Sokat elárulna az ország megítéléséről, ha lenne benne egy mindenki számára elfogadott hasznos kisebbségi társadalom. Zárta búcsúzásul id. Farkas László Firosz alapító tagja. Mindezek után az ételek kóstolása és elfogyasztása került terítékre.

L.Gy.




Hirdetés