2023. július 24., hétfő

A programok végcélja a minél nagyobb számú foglalkoztatás

Sztojka Attila Kormánybiztos és
Lakatos Gyula újságíró,
szerkesztő - tördelő.

  Minden program esetében a foglalkoztatást kell, hogy legyen a végcél, Magyarország      gazdaságilag stabillábakon áll, az elmúlt       években 50 százalékkal nőtt a romák     foglalkoztatási mutatója.











Hirdetés

A TEF (Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság) Sztojka Attila kormánybiztos vezetése mellett számos programot dolgoztak ki a hazai romaság felzárkóztatása és esélyteremtése érdekében. 

A rendszerváltás óta nem volt hasonlóra példa, a kormánybiztos, mint lapunknak elmondta a programokban s annak munkahelyteremtésében látja a jövőt a hazai cigányság számára. Sztojka Attila, markáns véleményt fogalmazott meg a segélyezés vonatkozásában. Véleménye szerint kellenek a segítségnyújtások a hátrányos helyzetű emberek, régiók felé, de ugyanakkor nem jó megoldásnak mutatkozik, ha csak a segélyezésre az adományosztásokra nevelünk embereket. Ez a politikus szerint ugyanis kiszolgáltatottá teszi hosszú távon a segélyezeteket. Mind ezek, ellensúlyozása érdekében a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság számos innovatív programokat indított idén, mint például a termelőműhelyeknek, melynek kettős feladata van, egyszer gyakorlatorientált képzéseknek adnak helyet, valamint foglalkoztatást is biztosítanak.


Sztojka Attila: Felzárkózási programjaink célja, hogy mindenki munkából tudjon megélni.

       forrás: vasárnap.hu


Jelenleg is folynak az előkészítő munkálatok a Belügyminisztériummal karöltve, hogy a jövőben is indulhassanak olyan felzárkóztatási projektek, melyek a képzések mellett a foglalkoztatást segítik elő, mint végcélt. Zárta mondandóját Sztojka Attila kormánybiztos.

A TEF munkatársai a munkában látják a jövőt, s tesznek is érdekében. Rég nem látott összefogás és szakmai munka mellet végre a programok eljutnak az ország minden pontjára s elérik vele a cél csoportokat, melyre korábban nem igazán volt példa.

Lakatos Gyula




Hirdetés