2023. szeptember 13., szerda

Balról jobbra, jobbról balra táncolók

Lakatos Gyula író,
szerkesztő

   
 Megmondó cigányok!

 Csodálatos világ az internet! Annyi, de annyi próféta jelenik meg   rajta! Itt aztán lehet beszólni másoknak, lehet élő videozni a   végtelenségig, büntetlenül beszélni butaságokat, és lehet osztani az észt   határtalanúl egy pár lájkért.











Hirdetés

Média sztárok ők, legalábbis elhiteti velük szűkebb környezetük. A valóságban még sorba kellene állniuk egy kevéske tudásért. Bár az internet elbír mindent. Elbírja az alattomos bírálatot, a hamis próféták butaságait. Meggyőződés és utánjárás nélkül etikátlanul és ártóan közölnek hamisságokat. Ezzel rombolják mások áldozatos munkáját. S közben fel sem fogják, mit tesznek. Segítenek a gyűlölet lángját szítani. Akik ismernek, tapasztalhatják, hogy jó ideje tartózkodóm a roma politikától. Ugyanis tele van a net, politizáló roma testvérekkel, jogvédőkkel, képviselőkkel, magamutogató mindent tudó emberekkel, titulus hajhászokkal… A baj az, hogy nem értenek semmihez, öltöny és nyakkendő mögé rejtik butaságukat. Közreadni nem tudnak semmit, mert bár ruházatuk tiszta, elméjük sötét és béna. Ténylegesen nem tudnak tenni a megnyomorított népükért. Kiabálnak szobák mélyéről nick nevek mögé rejtőzve, vagy abból a szakadékból, ahova a sors, a tudásuk vagy embertársaik vetették le őket.

Lakatos Gyula szerint cigány "táncosok ők" - Balról jobbra, jobbról balra lépkednek
s a megmondó szerepében tündökölnek



Sok ilyen alakot ismerek környezetemben. Ezek az emberek kaméleonok, a hol ide-hol oda állók mintapéldányai. Érdemes-e velük vitatkozni, vagy egyáltalán szóba állni? A tapasztalatom az, hogy NEM! Aztán csak megpróbálom néha, hátha értelmes vitában ütközhetnének gondolataink. De ezt mindig megsértődés követi, mert az okos vagy szimplán más szó, vélemény számukra sértő, bántó, és ezek után már csak köpködni, ócsárolni tudnak. Jobb lenne építő munkát kifejteniük, és nem megragadni a lejáratásnál. Ez a cselekvési forma részükre is, és a társadalom egészének hasznosabb lenne. 

Munka van több területen is lásd rögtön az oktatás A Gandhi Gimnázium, Technikum, Kollégium, Általános iskola és Alapfokú Művészeti iskola évek óta minőségi oktatás folyik romáknak, romáktól. De említhetem a Reményhír Szakképző iskola, Általános iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti iskolát mely szintén hosszú évek óta tanítja a többségében cigány gyermekeket. Sorolhatnám a sort a szakami munkákkal melyet ma jó kezekben látok függetlenül attól hogy nem vagyok részese, nem dolgozom benne de a kormány jó kezekbe adta a cigány ügyet Sztojka Attila személyében. S nem kel egyet vagy nem egyet érteni véleményemmel. Még csak szeretni sem kell a Kormánybiztos úrat, ara ott a szerető családja. De elvitatni sem tudom mert valódi és szakmai munka folyok irányítása alatt. Számos dologgal folytathatnám még itt mint a média stb...S nézd meg a megmondók mit beszélnek s mit cselekednek?! 

"Ha valakinek nem egyeznek meg a szavai és a tettei, vagyis olyat mond, amit nem csinál, vagy mást csinál, mint amit mond, akkor egy szavát se higgyétek el! Mert az az igazság, amit cselekszik, és nem az, amit mond".

Lakatos Gyula






Hirdetés